Archief

Marineterrein Amsterdam

01 Sep 2017

Het Marineterrein is een half verscholen, half blootgegeven, geheimzinnig stukje stad. Deze maand verschijnt er een magazine, vormgegeven en ontwikkeld door Studio KNOL, waarvoor ik samen met fotograaf Lonneke van der Palen vier ontmoetingen had met de intrigerende figuren die er een nieuw thuis hebben gevonden. Je kunt het magazine bekijken tijdens de open dagen van het Marineterrein en het is online te vinden.

Writer's residence Noordoostpolder

02 Jun 2017

Op uitnodiging van stichting Herbergen i.s.m. architectenbureau Lilith Ronner van Hooijdonk was ik in het voorjaar van 2017 writer-in-residence in de Noordoostpolder. Ik keek naar de polder, haar bewoners en hun landbouwmachines en werkte aan het essay Machinetuin dat ik op de feestelijke eindmanifestatie uitsprak in de vorm van een gesproken column.

Gids Galerie

25 Mar 2017

De Gids Galerie presenteert de Automatische tekeningen van Harm van den Dorpel. Ze zijn tot 7 mei te bezichtigen bij Upstream Gallery in Amsterdam. In De Gids #2 van 2017 – verschijningsdatum 14 april – gaan ze vergezeld van mijn essay Schrijver van algoritmes. De werken zijn te koop en de helft van de opbrengst gaat naar het Gidsfonds.

Het hiernamaals zit in het archief

17 Mar 2017

Bij de opening van de tentoonstelling Open Media Art in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid trad ik op met hypertekst 9, een visueel en interactief essay over het archiveren.

Hier ben ik

15 Jun 2016

In het zomernummer van De Groene Amsterdammer online verscheen een reisverhaal en essay ineen over Marokko, imaginaire reizen en het blauwe bolletje van Google Maps. Lees het online in de Groene.

Dries Verhoeven

01 Jun 2016

Voor theatermaker en kunstenaar Dries Verhoeven schreef ik het essay Het lijden van schijngestaltes dat als hand-out werd uitgedeeld bij de opvoeringen van zijn serie Guilty Landscapes. Het is terug te lezen in De Internet Gids.

Vandaag